Краставиците са по-полезни, ако се ядат с кората. Ето пет причини никога да не я белите.
1. Осигурява енергия на тялото
Витамините C и D, съдържащи се в кората на краставицата, осигуряват енергия на тялото. При умора и намаляване на тонуса е полезно да изядете една прясна хрупкава краставица, но задължително необелена.
2. Полезна е за сърцето
Калият, съдържащ се в кората на краставицата, помага за намаляване на високото кръвно налягане.
3. Предотвратява интоксикация
Кората на краставиците осигурява добро храносмилане. По-специално, тя съдържа много пектин - този вид разтворими фибри помагат за премахване на токсините от тялото.
4. Удължава младостта
Искате да стареете по-бавно? Тогава определено не трябва да белите краставиците. Много вещества, съдържащи се в кората им, са антиоксиданти, които забавят процеса на стареене.
5. Подкрепя зрението
Кората на краставицата е богата на бета-каротин - вещество, което ефективно подпомага функциите на органите на зрението, информира Food News.
Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!