5 причини винаги да ядете краставиците с кората


5 причини винаги да ядете краставиците с кората
Снимка: iStock

Краставиците са по-полезни, ако се ядат с кората. Ето пет причини никога да не я белите.

1. Осигурява енергия на тялото

Витамините C и D, съдържащи се в кората на краставицата, осигуряват енергия на тялото. При умора и намаляване на тонуса е полезно да изядете една прясна хрупкава краставица, но задължително необелена.

2. Полезна е за сърцето

Калият, съдържащ се в кората на краставицата, помага за намаляване на високото кръвно налягане.

 

3. Предотвратява интоксикация

Кората на краставиците осигурява добро храносмилане. По-специално, тя съдържа много пектин - този вид разтворими фибри помагат за премахване на токсините от тялото.

4. Удължава младостта

Искате да стареете по-бавно? Тогава определено не трябва да белите краставиците. Много вещества, съдържащи се в кората им, са антиоксиданти, които забавят процеса на стареене.

5. Подкрепя зрението

Кората на краставицата е богата на бета-каротин - вещество, което ефективно подпомага функциите на органите на зрението, информира Food News.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама