3 ядки с повече протеини от едно яйце


3 ядки с повече протеини от едно яйце
Снимка: Mehran B / Pexels

Има толкова много прекрасни неща за ядките - включително това, че са пълни с фибри и протеини. И двете хранителни вещества ви помагат да сте сити, като забавят храносмилането и стабилизират нивата на кръвната захар, за да осигурят постоянна енергия. Когато става въпрос по-специално за протеини, някои ядки изпъкват повече от други. Всъщност някои ядки са също толкова богати на протеини, колкото едно яйце (с 6 грама протеин).

1. Фъстъци

Протеин: 7 г на 30 г (1/4 чаша)

Фъстъците технически са бобово растение, което расте под земята, но се консумират като ядки заради техния вкус, текстура и хранителна стойност. Има причина фъстъците да са любимите ядки на много хора: те са достъпни, лесни за съхранение и питателни, могат да се похвалят с повече от 7 грама протеин и 2 грама фибри на порция от 30 грама.

Вижте още: Добра новина: Шепа от тези ядки преди ядене лекува преддиабетно състояние

2. Бадеми

Протеин: 6 г на 30 (23 бадема)

Тази ядка е мощна, предлагаща набор от хранителни вещества, включително фибри и антиоксиданти, като и двете допринасят за доброто здраве на сърцето. Бадемите осигуряват 3,5 грама фибри за всеки 23 ядки, което е повече от 10% от дневните ви нужди от фибри.

Вижте още: Ползите и вредите за организма, ако ядете кашу всеки ден

3. Шамфъстък

Протеин: 6 г на 30 г без черупка

Шамфъстъците заслужават почетно споменаване, защото имат и звезден хранителен профил, включително калий, който регулира кръвното налягане, витамин В6, който поддържа имунитета, и манган, който изгражда костите. Новопоявили се изследвания показват, че редовната консумация на шамфъстък може да подобри здравето на чревния ви микробиом чрез увеличаване на концентрацията на полезни бактерии. Шамфъстъкът се комбинира добре с протеини като риба и пиле.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама