В стремежа ни към здравословен начин на живот, винаги се стараем да хапваме разнообразни ястия, да включваме плодове и зеленчуци в по-големи количества. И макар да добавяме към диетата си куп полезни храни, невинаги ги консумираме правилно. Ето с кои три продукта най-често правим грешки.
Ябълки
Още от ранна детска възраст, нашите майки и баби редовно ни даваха обелена ябълка, нарязана на апетитни парченца. Оказва се обаче, че това е доста грешно. Всички полезни вещества, фибри и антиоксиданти се крият именно в кората, която ние с лека ръка хвърляме.
Броколи
Зеленият зеленчук стана изключително популярен през последните години и започна да присъства все по-често на българската трапеза. Грешката на повечето домакини е, че го варят и по този начин убиват всички полезни вещества. Правилният начин за консумация на броколи е приготвен на пара или суров.
Боб и други варива
Какво е традиционната българска кухня без любимите ни боб чорба и леща яхния? В забързаното ежедневие обаче все повече хора предпочитат да заложат на лесния вариант и да вземат готов боб в консерва. Истината е, че голяма част от консервите са произведени с помощта на химикал, който влияе негативно на хормоните в човешкия организъм.