В готвенето има храни, които просто си принадлежат една на друга. Кои са те и как да използваме тези комбинации?
Домати + чесън + босилек
Отлично за салати и студени предястия през лятото или топла супа през зимата.
Червено цвекло + козе сирене + ядки
Салати, предястия, ястия, сготвени в гювече, гарнитури – тези три продукта вървят отлично с всичко.
Картофи + копър
Варените картофи са хубави, но ако добавите малко ситно нарязан копър, стават прекрасни.
Картофи + индийско орехче
Индийското орехче върви отлично с всякакви картофи, особено намачканите.
Месо + анасон
Няма да усетите анасона, но вкусът на месото ще е превъзходен.
Ябълки + канела
Класика, която отива на всичко – десерти, сосове и основни ястия.
Бекон + яйца
Беконът може да е тайната ви съставка за всяко ястие, особено за яйца.
Круши + синьо сирене
Може да използвате тази комбинация в салати или други ястия, включително горещи.
Агнешко месо + джоджен
Добавете малко джоджен към соса и месото ще придобие божествен различен вкус.
Свинско месо + семена на копър
Овкусете свинското с намачкани семена от копър и ще усетите разликата.
Патица + портокали
Използвай кора от портокал като подправка, добави резенчета портокал към салата с патица или сервирай портокалов сос с патешки гърди.
Дивеч + боровинки. Боровинките наистина ще овкусят месото.
Пъпеш + бут. Тези две храни са създадени една за друга.