8 ужасно лесни упражнения, които ще направят ръцете ви да изглеждат зашеметяващо


8 ужасно лесни упражнения, които ще направят ръцете ви да изглеждат зашеметяващо
Снимка: iStock

Фитнес картата невинаги е евтин или удобен вариант за много от нас, но това не е оправдание да не тренираме, защото и без специално оборудване можем да постигнем отлични резултати дори и вкъщи. Днес ще ви покажем как можете да тренирате мускулите на ръцете без никакви тежести, така че те да не станат по-големи, а по-оформени и женствени.

8 упражнения за изящно оформени ръце

Лицеви опори на стена

Единственото, което трябва да направите, е да си харесате една от стените в дома ви или дори навън, да отстъпите 2 – 3 крачки назад, след това да допрете тялото си и да се избутате по същия начин, както бихте го направили и на под.

Инчуорн

Упражнение

Единственото сложно в това упражнение е името му. Представяме ви още една вариация на лицевите опори, в която обаче се включват всички мускулни групи. Докоснете с ръце пръстите на краката си, а след това започнете да „ходите“, докато не застанете в позиция за обикновена лицева опора. След това се върнете по същия начин до изходна позиция.

Тилни опори

За това изключително лесно упражнение се изисква само да седнете на земята, да поставите ръцете зад тялото си и да се избутате с тях нагоре, а след това надолу. Идеята е да използвате ръцете си, за да контролирате цялото тяло.

Планк (нагоре – надолу)

Единственото, което се изисква тук, е да застанете в позиция за планк и да започнете да допирате лактите си един след друг на земята. Идеята на упражнението е постоянно да се вдигате нагоре, а след това да се спускате надолу.

Кръгове с ръце

Може да ви звучи много лесно, а дори и скучно, но това упражнение ще стегне всяка една част на ръцете ви. Трябва само да разтворите ръцете настрани и да започнете да правите леки кръгови движения първо напред, а след това назад.

Ангелчета на стена

Изпълнението на това упражнение е елементарно. Долепете гърба си на стена, след което започнете да движите ръцете нагоре – надолу над главата си.

Планк с докосване на раменете

След като завършите планка нагоре – надолу, можете да направите вариацията с докосване на раменете. Застанете в позиция за планк и докоснете лявото си рамо с дясната ръка, а дясното с лявата.

Лицеви опори от стол

Упражнение

Тази разновидност на лицевите опори е малко по-сложна, но пък свикнете ли я веднъж, нищо не може да ви спре. Поставете краката си на стол и започнете да правите лицеви опори. Това упражнение натоварва не само ръцете, а цялото тяло.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама