5 домашни маски за лице, с които ще забравите за проблемите с кожата


5 домашни маски за лице, с които ще забравите за проблемите с кожата
Снимка: iStock

Изглежда, че много жени в днешно време имат особена връзка с кожата. Тази по тялото обаче винаги можем да прикрием по някакъв начин, докато с тази на лицето би ни било доста по-трудно, че дори и невъзможно. Всяка от нас има дни, в които лицето ни просто изглежда перфектно и други, в които се плашим, когато се погледнем в огледалото. И точно за да избегнем стресови ситуации, трябва да знаем как добре да се грижим за нея, така че тя да ни се отблагодарява всеки ден.

Вижте още: Как с домашни средства да се справим със сухата кожа на ръцете

Домашните маски за лице, които НАИСТИНА помагат

За черни точки

Борбата с черните точки изисква крайни мерки, но ако искате да щадите кожата си и да си спестите пари, пробвайте маската от лимонов сок и яйце. Смесете 1 супена лъжица лимонов сок с 1 жълтък и разбъркайте добре. Сместа се нанася само върху проблемните зони и се изчаква да изсъхне около 10-тина минути, а след това се измива с топла вода.

За озарен вид

Ако желаниете кожата на лицето ви да изглежда по-свежа, блендирайте резен домат с 2 супени лъжици прясно мляко и нанесете по цялото лице. Възможно е сместа да е по-рядка – в такъв случай поставете салфетка върху лицето и оставете да подейства за поне 10-15 минути.

Кожа

За мазна кожа

Омръзнало ли ви е постоянно кожата ви да лъщи? В такъв случай маската от алое вера и куркума е за точно за вас. Смесете 2 супени лъжици гел от алое с 1 чаена лъжица куркума и остане тка не повече от 5-6 минути, защото в противен случай е възможно кожата ви да придобие оранжев оттенък.

За свиване на порите

За свиването на порите пък комбинацията от мед и белтък е чудесна. Медът е мощен антиоксидант, той също така има тонизиращ и озарителен ефект, така че можете да си правите тази маска 2 – 3 пъти седмично.

За хидратация

Киселото мляко е много добро средство за хидратация през по-студените месеци, а най-хубавото е, че е леснодостъпно, затова, ако се борите със сухата кожа, то ще се превърне във ваш най-добър приятел. Употребата му е изключително лесна – от вас се изисква просто да намажете лицето си с него и да го отмиете чак след 10-15 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама