Това са родните артисти с мераци да влязат в парламента


Това са родните артисти с мераци да влязат в парламента
Снимка: Instagram

Хора на изкуството не за първи път се озовават в листите за народни избраници на партиите и коалициите. И някои от тях не за първи път дори попадат в парламента. На изборите за 47-то Народно събрание артисти също ще се състезават за народната любов, но не на сцената, а на предизборната трибуна. Ето кои са те:

Коалиция ГЕРБ-СДС

Да кажем най-напред, че Калин Вельов, който беше депутат от ГЕРБ, няма да участва този път в надпреварата. Преди да попадне в 44-то НС и да заеме мястото на бившия финансов министър Владислав Горанов, Вельов беше съветник на министъра на културата Боил Банов.

Не така стоят нещата с Евгени Будинов, който също вече беше депутат в 44-то НС. Будинов не попадна в 45-ия и 46-ия кратковременни парламенти. Сега е на 7-мо място в листата на "ГЕРБ-СДС, в 25 МИР в София.

"Нe знaм зaщo cмятaт, чe вcичкo, кoeтo e нaпрaвeнo oт ГEРБ, трябвa дa бъдe зaчeркнaтo. Aз хaрecвaм пoлитикaтa нa ГEРБ, миcля, чe кoгaтo ca нa влacт, имa прeдвидимocт. Тoвa cъc зeлeнитe ceртификaти e cтрaшeн мaйтaп, пълнo e c фaлшиви. Някoи минaвaт c чужди ceртификaти. Aкo cмe oтнoвo нa влacт, щe върнeм зeлeнитe кoридoри и Нaциoнaлния oпeрaтивeн щaб. В мoмeнтa нa влacт eднoличнo e Румeн Рaдeв, тe прaвят кaквoтo cи иcкaт, нo нe гo прaвят дoбрe. Имa хaoc", каза по NovaNews преди дни Будинов, напълно в стилистиката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Доколкото писателят и сценарист Любен Дилов-син може да се нарече артист, е в листата на "ГЕРБ-СДС" в Бургас. Политиката не му е чужда, бил е депутат в 40-то Народно събрание, но от листата на ОДС и в 45-тото Народно събрание, и в 46-тото Народно събрание, но от листата на ГЕРБ-СДС.

"Продължаваме промяната"

Христо Петров, по известен като Ицо Хазарта, е начело на листата на "Продължаваме промяната" в 25 МИР София. В този район, освен че там по традиция водят лидерите на партии, ще се състезават и най-много хора на изкуството. Срещу Хазарта застават вече споменатият Будинов от ГЕРБ-СДС, актьорът Веселин Калановски от "Демократична България – Обединение" и Светльо Витков от "Хиподил" - лидер на партия "Глас народен", за които ще пишем по-късно.

"Проучването от последната седмица показва, че ще бъда първи на изборите в 25 МИР - София. Мисля, че е време моите приятели от ГЕРБ да изпълнят заплахата си", самоуверено написа Хазарта във Facebook.

От "Продължаваме промяната" 23 МИР в София срещу Светльо Витков, който води и там, застава актрисата Десислава Спасова, известна като Касиел Ноа Ашер. Припомняме, че имаше период в началото на кариерата ѝ, когато се наричаше Деса Красова, а през 2000 г. смени името си на Касиел Ноа Ашер.

С

Снимки: Театър Азарян

Оперната прима Дарина Такова е в листата на "Продължаваме промяната" също в 23 МИР в столицата. Такова е сред артистите на Националната опера в продължението на шест сезона от 1989 г. Тя има успешна международна кариера на най-големите оперни сцени в света: "Teatro alla Scala" - Милано, "Teatro dell"opera di Roma", във Флоренция, Болоня, Торино, Верона, Палермо, Триесте, Неапол, Венеция, Парма, Бергамо, Амстердам, Карнеги Хол, Мюнхен, Берлин, Женева, Мадрид, Барселона, Лондон, Париж, Токио, "Метрополитън опера" в Ню Йорк и други. Дарина Такова е и в Инициативния комитет, издигнал кандидатурите на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат.

НАУЧЕТЕ ТУК ОСТАНАЛИТЕ АРТИСТИ!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама