Олимпийската медалистка за България Кимия Ализаде украси сп. Vogue (СНИМКИ)


Олимпийската медалистка за България Кимия Ализаде украси сп. Vogue (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Нито един спортист на терена, на ринга или на подиума не е стигнал сам дотам. Подкрепата е от първостепенно значение за успеха, независимо дали идва от треньори, близки или мощни организации като Nike. Марката е посветена на това да дава шанс на всички спортисти да разгърнат пълния си потенциал, премахвайки пречките и предоставяйки на младите хора повече възможности да усетят трансформиращата сила на спорта. Част от тази мисия включва представяне на силни личности, които чрез своите невероятни спортни постижения и решителност действат като план, който другите да следват.

Един такъв човек е олимпийската медалистка за България от Париж Кимия Ализаде, която се появи в престижното женско списание Vogue.

Какво каза Кимия пред Vogue

"Борбите и предизвикателствата в живота ми винаги са ме вдъхновявали да отвърна на удара", обяснява тя. "Чрез таекуондо се научих да не се отказвам."

Тя тренира бойно изкуство от седемгодишна възраст и се състезава професионално за Иран до 13-годишна възраст, печелейки множество медали. През 2020 г. бяга от родината си и започва да тренира в България като бежанец. "Имах този шанс да отстоявам правата на жените, особено за жените в Иран", споделя тя. "И бих могла да представлявам всички бежанци по света. Това е чест."

"Удивително е да видиш млади момичета от различен произход да се състезават по целия свят. Мисля, че е важно ние да бъдем представени във всички области. Предоставя платформа и надежда за жените да имат равни възможности, да виждат бъдещето си и да се опитват да постигнат мечтите и целите си."

Припомняме, че Ализаде грабна бронзов медал по таекуондо за България на изминалата Олимпиада в Париж. Иранката победи световната номер 1 Дзонгши Лио от Китай с 2:1 в битката за разпределението на медалите в категория до 57 кг. Кимия също така е една от 100-те най-влиятелни личности в света според BBC.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама