Нобеловата лауреатка Малала Юсафзаи се омъжи


Нобеловата лауреатка Малала Юсафзаи се омъжи
Снимка: Getty Images/Guliver

Носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсафзаи се е омъжила. 24-годишната активистка съобщи, че е казала "Да" на любимия си Асър Малик в Instagram.

"Днес е ценен ден в живота ни. Асър и аз сключихме брак, за да бъдем партньори за цял живот. Организирахме малка сватбена церемония у дома в Бирмингам заедно с нашите семейства. Моля ви, молете се за нас. Вълнуваме се от пътя, който е пред нас и който ще вървим заедно", написа тя в социалната мрежа и сподели 2 снимки от тържеството.

Малала се премести в Уест Мидландс във Великобритания през 2012  на 15-годишна възраст. Беше лекувана в болницата Queen Elizabeth в Бирмингам, след като беше простреляна в главата от талибаните в Пакистан.

След това тя посещава училище в града, което нарича "втори дом", преди да отиде в Оксфордския университет, за да учи философия, политика и икономика.

След като се дипломира, Малала призова за усилена подкрепа за афганистанските бежанци, подписа договор с Apple TV+ за продуциране на документални филми и се появи на корицата на британския Vogue, като същевременно продължи работата си за подобряване на достъпа на афганистанските момичета до образование.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама