Има някои храни, които жените по време на бременност трябва да се избягват. Това са някои видове риби (най-вече сурови) и рибни продукти (като миди), както и недобре приготвени меса.
Но има и храни, които са много полезни и бременните трябва често да си ги похапват. Ето кои:
Овесени ядки
Те подобряват храносмилането, регулират кръвното налягане, нивото на холестерола и кръвната захар, имат дори успокояващ ефект, който ще ви помогне да се отпуснете и да отпочинете по-качествено.
Моркови
Най-добре е да ги консумирате като прясно изцеден сок, но това не пречи да си приготвите салата или просто да хрупате пред телевизора. Допълнителен плюс: витамин А, бета-каротин и фитоестрогени.
Ядки
Орехи, бадеми, кашу, слънчогледови и тиквени семки - можете да хапвате от всички, които обичате, но е добре да избягвате фъстъците.
Сушени плодове
И най-вече кайсии. Разбира се, можете да ги консумирате и сурови, но в изсушените има по-голямо количество фитоестрогени, които са виновниците за лактогонния ефект.
И не забравяйте да пиете повече течности!
.