Документи и изследвания за постъпване в детска градина


Документи и изследвания за постъпване в детска градина
Снимка: iStock

Когато едно дете постъпва в детска градина за първи път са необходими определен набор от документи и изследвания, които родителят трябва да предостави в детското учебно заведение, за да може детето да го посещава. Важна подробност е, че ако едно дете вече е тръгнало да детска градина, но повече от два месеца не я е посещавало през лятото, ОТНОВО е нужно да предостави изследвания, за да се установи, че то е здраво и може да бъде сред други деца. 

Напомняме ви преди да тръгнете да подготвяте всички документи и изследвания, да се консултирате с госпожите в детската градина, за да сте сигурни, че не пропускате нещо, което вашата детска градина може да иска допълнително. 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

1. Здравно-профилактична карта на детето, което се попълва от педиатъра му. Самата карта може да закупите от всяка книжарница. 

2. Данни на детето за поставяне на всички ваксини по имунизационния календар

3. Контактна бележка отново издадена от педиатъра не по-рано от 3 дни преди постъпване в детската градина. Иначе се смята за невалидна. 

НЕОБХОДИМИ ИЗСЛЕДВАНИЯ:

1. Еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина

2. Изследване на кръв и урина, направени не по-рано 7 дни преди постъпване в детската градина

Обърнете внимание на сроковете, които трябва да спазвате за някои документи и изследвания, така че да сте изрядни с документите и да не ви върнат вкъщи за пропуски. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама