10 неща, които никой НЕ ви казва за майчинството


10 неща, които никой НЕ ви казва за майчинството
Снимка: iStock

Майчинството по телевизията често изглежда като мечтано време: жените се виждат да се скитат спокойно из паркове с колички, да пият кафе с приятелки и да водят забавни разговори с малкото си дете. Но истината невинаги е такава и долните неща ще ви убедят в това. 

Какво трябва всъщност да очаквате?

1. Къпането ще се превърне в лукс за вас и може да е рядкост в началото. Ето защо е изобретен сухият шампоан!

2. Децата ви винаги ще викат вашето име преди това на баща си, дори ако седят до него в хола, а вие разчиствате тавана.

3. Ще станете върховният микромениджър, управляващ времето, както никой друг не може. 

Вижте още: 7 неща, за които майките НИКОГА не трябва да се извиняват

4. Ще станете експерт по всяка детска болест, как да се справяте с леки ежедневни наранявания и как да отваряте тези абсурдно прекалено сигурни пакети с играчки за предучилищна възраст.

5. Ще се окажете будни посред нощ от притеснение един път, когато бебето ви спи дълбоко. И ставането от леглото сутрин ще бъде по-голямо предизвикателство от всякога.

6. Не, няма да посещавате редовно фитнес залата, нито ще отслабнете шест седмици след раждането – вашите приоритети са се променили и просто не ви е грижа толкова много да се поберете в дънки с размер 10, както преди децата. Предпочитате да прекарате това ценно време с вашето малко чудо и това е добре!

7. Ходенето по магазините вече няма да бъде бързо, а пълноценна експедиция и задължение, което предпочитате да делегирате на партньора си. Освен ако не отивате сами, в който случай това може да осигури малко ценно спокойствие!

Вижте още:  За заети майки: Как да управлявате времето и енергията си

8. Няма да прекарвате отпуска си по майчинство в приготвяне на тристепенни ястия и къщата ви няма да е безупречна... Моля! Имате много по-важни неща за вършене – като например да вземете душ, преди бебето ви да се събуди от дрямката си. Или дрямка.

9. Ще загубите някои приятели. Жените, станали наскоро майки, нямат много време и енергия за общуване. Резултатът? Приятелствата може да се обтегнат - и не всички от тях ще оцелеят. 

10. Животът ви никога повече няма да бъде същият – и това е хубаво нещо!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама