Зелеви сарми с боб


Зелеви сарми с боб
Снимка: Thinsktock/Guliver

Една традиционна българска постна рецепта.

Необходими продукти:

листа кисело зеле

50-60 гр сварен боб

1 морков

½ глава лук

стрък целина

1 суха люта чушка

100 мл олио

парче прясна чушка

1 с. л. червен пипер

1 домат, пресен или от консерва

200-300 мл вода

1 ½ ч. л. сол

стрък суха чубрица

½ връзка магданоз

джоджен

Начин на приготвяне:

Нарежете моркова, лука и целината. Запечете ги леко на сух тиган, заедно с лютата чушка. Щом се позапекат леко, сипете олиото, прясната чушка, червения пипер, доматите, сварения боб, водата, чубрица, магданоз, джоджен. Варете, докато течността се изпари. Свийте сарми със сместа.

Наредете сармите в глинен съд, поръсете с кубче зеленчуков бульон и с олио, налейте вода, да ги покрие. Най-отгоре сложете стръкчета чубрица и джоджен. Завийте съда с алуминиево фолио, печете на 200 С за 30 мин.

 Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама