Един вкусен и здравословен десерт, който се приготвя супер лесно, а освен това е веган, без глутен и палео.
Необходими продукти:
12 фурми (ако са прекалено сухи, предварително накиснати във вода)
1/2 чаша ябълково пюре
3 супени лъжици пюре от тиква
2 супени лъжици бадемово мляко
1/2 чаена лъжичка ванилия
1/2 чаша кокосово брашно
1/2 чаена лъжичка канела
2 супени лъжици счукани какаови зърна
Начин на приготвяне:
Блендирайте фурмите, ябълковото пюре, пюрето от тиква, бадемовото мляко и ванилията. Добавете кокосовото брашно и канелата. Трябва да се образува средно гъсто тесто. Ако е прекалено мокро, добавете още брашно. Ако пък е прекалено сухо, още малко бадемово мяко.
Прибавете натрошените какаови зърна и оформете 12-15 топчета. Сложете за няколко часа в хладилника, за да стегнат.