Този морковено-бананов сладкиш е сладък, влажен, супер лесен за приготвяне и има невероятен вкус. Насладете му се със или без глазурата с крема сирене.
Необходими продукти за сладкиша с моркови и банани:
4 много узрели банана, намачкани на пюре
1/3 чаша кленов сироп
1/3 чаша кокосово масло, разтопено
2 1/4 чаши брашно
1 ½ чаена лъжица (6-7 г) бакпулвер
2 големи моркова, настъргани
2 ч.л.канела
1/2 чаша орехи
Топинг (по желание)
3 супени лъжици крема сирене
2 супени лъжици ванилово кисело мляко
1 супена лъжица кленов сироп
1/2 ч. л. канела
Вижте още: От едно време: Сладкиш "Ден и нощ"
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180c градуса.
В голяма купа смесете заедно бананите, кленовия сироп, кокосовото масло и морковите.
След това добавете брашното (разбъркано с бакпулвера) канелата и пеканите. Разбъркайте добре.
Изсипете в подготвена форма за хляб.
Смесете заедно съставките за топинга
Печете 40-45 минути или докато клечка за зъби излезе чиста
След като се охлади, нанесете отгоре сместа от крема сирене и отгоре поставете допълнителни орехи.