Този десерт с ягоди се приготвя много бързо, лесно и е невероятно вкусен!
Необходими продукти за 3-4 порции:
500 гр ягоди
2 яйца
150 гр захар
100 гр шоколад (аз използвах натурален)
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват и се смесват с разтопения шоколад и захарта.
Отделят се 4 ягоди + още 3 за допълнителна декорация, останалите се нарязват, сипват се в стъклени/керамични формички за крем карамел. След това се заливат с яйчено-шоколадовата смес. Слагат се да се пекат на 200 градуса поне 20 минути.
Имайте предвид, че ягодовият сок започва да ври и е добре да не се препълва формичката за печене, а да се остави място, за да не кипи навън.
Едната ягода се намачква с пудра захар, другата се нарязва и се изсипват в средата. Отгоре се поръсва с пудра захар.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com