Запечени ягоди с шоколад


Запечени ягоди с шоколад

Този десерт с ягоди се приготвя много бързо, лесно и е невероятно вкусен!

Необходими продукти за 3-4 порции:

500 гр ягоди

2 яйца

150 гр захар

100 гр шоколад (аз използвах натурален)

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват и се смесват с разтопения шоколад и захарта.

Отделят се 4 ягоди + още 3 за допълнителна декорация, останалите се нарязват, сипват се в стъклени/керамични формички за крем карамел. След това се заливат с яйчено-шоколадовата смес. Слагат се да се пекат на 200 градуса поне 20 минути.

Имайте предвид, че ягодовият сок започва да ври и е добре да не се препълва формичката за печене, а да се остави място, за да не кипи навън.

Едната ягода се намачква с пудра захар, другата се нарязва и се изсипват в средата. Отгоре се поръсва с пудра захар.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама