Необходими продукти:
1 ч.ч. царевичен грис
2 1/2 ч.ч. вода
1 чашка свински бульон
сол на вкус
20-30 грама масло за аромат
Начин на приготвяне:
Кипнете водата и бульона. След като водата, заври добавете сол на вкус. В купичка отсипете малко от водата и към нея добавете царевичния грис. Бъркайте до получаване на рядка кашичка, ако е необходимо добавете още от водата. Добавете така получилата се рядка каша към врящата вода, като бъркате непрекъснато. Намалете котлона. Сместа трябва да поври 3-4 минути.
Свалете от котлона и намажете една средно голяма тавичка с маслото. Изсипете качамака и го сложете за 10-15 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.
Извадете го и го оставете да се оглади и да се стегне.
Когато е напълно охладен, нарежете го на парченца и го запечете на силно загрят сух тиган или скара за по около минута-две от всяка страна.
Сервирайте като гарнитура към някое месно ястие.
Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.bg