Запечен на тиган качамак


Запечен на тиган качамак
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

1 ч.ч. царевичен грис

2 1/2 ч.ч. вода

1 чашка свински бульон 

сол на вкус

20-30 грама масло за аромат

Начин на приготвяне:

Кипнете водата и бульона. След като водата, заври добавете сол на вкус. В купичка отсипете малко от водата и към нея добавете царевичния грис. Бъркайте до получаване на рядка кашичка, ако е необходимо добавете още от водата. Добавете така получилата се рядка каша към врящата вода, като бъркате непрекъснато. Намалете котлона. Сместа трябва да поври 3-4 минути.

Свалете от котлона и намажете една средно голяма тавичка с маслото. Изсипете качамака и го сложете за 10-15 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.

Извадете го и го оставете да се оглади и да се стегне.

Когато е напълно охладен, нарежете го на парченца и го запечете на силно загрят сух тиган или скара за по около минута-две от всяка страна.

Сервирайте като гарнитура към някое месно ястие.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама