Запечен боб с наденици


Запечен боб с наденици

Изключително вкусен и засищащ. Бърз и много впечатляващ боб, който трайно ще навлезе в менюто ви.

Необходими продукти:

400 г консервиран боб (с моркови и чушки)

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 люта зелена чушка

2 ч.л. джоджен

1 ч.л. девесил

680 мл доматено пюре

черен пипер

сол

4-5 бр. селски наденици

пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чесъна и лютата чушка на ситно и ги задушете в зехтин с малко водичка, докато водата се изпари и остане само на мазнина. Поръсете с джоджена и девесила и разбъркайте добре. Налейте доматеното пюре, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте. Оставете да поври, докато се редуцира и водата се изпари.

През това време направете на надениците по няколко напречни малки разреза с остър нож и ги изпечете на скарата (парти грил) от всички страни до зачервяване. Прехвърлете ги в дълбок съд за печене.

Изсипете боба в доматения сос с подправки и оставете да покъкри всичко заедно на бавен огън за около 15 минути, след което го пресипете при надениците. Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути. Поръсете топлото ястие с магданоз. Поднесете с мек хляб, люти чушлета и горчица.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама