За начинаещи: Шоколадов чийзкейк без печене


За начинаещи: Шоколадов чийзкейк без печене
Снимка: iStock

За хората, които обичат сладко, но не искат да се занимават със сложни десерти - този шоколадов чийзкейк е идеален за тях.

Необходими продукти:

За кората:

200 г шоколадови бисквити

1/4 чаша (60 г) масло, разтопено

За крема:

2 чаши (450 г) пълномаслено крема сирене, стайна температура

250g черен шоколад

1 чаша (240 мл) сметана

2/3 чаша (83 г) пудра захар

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

За ганаша:

140 г млечен шоколад

1/2 чаша (120 мл) сметана

Вижте още: Печен баски чийзкейк - разтапя се в устата

Начин на приготвяне:

За да направите кората: В кухненски робот или в плик натрошете бисквитките на фини трохи. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато се смесят добре. Разпределете в 20-сантиментрова тава с падащо дъно. Оставете в хладилник, докато правите крема.

Нарежете шоколада, разтопете го в микровълнова фурна за 30 секунди или на водна баня.

В голяма купа разбийте крема сиренето, пудрата захар и екстракта от ванилия до гладкост, добавете разтопения шоколад, докато сместа стане гладка.

В отделна купа разбийте сметаната до образуването на пухкава пяна. Постепенно се добавя към сместа за чийзкейк.

Изсипете плънката в тавата. Поставете във фризера, докато правите ганаша.

Нарежете шоколада, поставете го в голяма купа. В тенджера сложете сметаната да заври. Залейте с шоколада. Оставете да престои 1-2 минути. Разбърква се до гладкост. Залейте чийзкейка.

Приберете в хладилник за поне 6 часа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама