Вкусотия: Рецепта за брауни "Дубайски шоколад"


Вкусотия: Рецепта за брауни "Дубайски шоколад"
Снимка: Pinterest

След като дубайският шоколад доби тoлкова голяма популярност, че всички любители на сладкото и не само полудяха по него, нямаше как в интернет пространството да не се появят десетки рецепти за торти и всякакви лакомства по негово подобие. Такава е и днешната рецепта, която ще ви предложим. Ако сте сред феновете на браунито и дубайския шоколад, задължително трябва да я пробвате, защото тя е перфектното съчетание от вкусовете на двете сладки изкушения, а приготвянето ѝ не изисква нито много време, нито много усилия.

Брауни "Дубайски шоколад"

Необходими продукти:

За браунито

  • 120 г масло
  • 50 г черен шоколад
  • 150 г захар
  • 2 яйца
  • 80 г брашно
  • 20 г натурално какао на прах
  • ½ ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. ванилова есенция
  • щипка сол

За слоя от кадаиф и шамфъстък

  • 150 г кадаиф
  • 150 г крем от шамфъстък
  • 30 г масло

За шоколадовата глазура

  • 150 г черен шоколад
  • 150 г готварска сметана

Начин на приготвяне:

В голяма купа на водна баня смесете маслото, шоколада и захарта. Бъркайте, докато шоколадът и маслото се разтопят напълно, а след това към тях добавете яйцата и ванилията. Накрая прибавете и сместа от брашното, какаото и бакпулвера, разбиркайте добре.

Изсипете тестото в предварително подготвена тава и го изпечете на 180 градуса за 20-22 минути.

През това време пригответе пълнежа от кадаиф и крем от шамфъстък, като първо нарежете кадаифа на ситно и го запържете в маслото на средна температура, докато придобие златист цвят. След това загрейте крема от шамфъстък на водна баня, за да омекне леко и да се работи по-лесно с него. Смесете крема с кадаифа, разбъркайте, а след това го изсипете върху поизстиналото брауни. Приберете десерта в хладилник за около 1 час.

Време е и за глазурата на сладкиша. Загрейте сметаната до кипване и след това я прибавете към начупения шоколад. Разбъркайте до получаване на гладък крем, който трябва да изсипете върху слоя от кадаиф. Приберете десерта в хадилника отново за наколко часа и воала.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама