Ако ви се хапва здравословен десерт, който е подходящ и за постещи и вегани, тази рецепта за брауни определено ще привлече вниманието ви.
Необходими продукти за веган браунито:
1 голям сладък картоф
1/2 чаша бадемово брашно
1/2 чаша какао на прах
1/2 чаша кленов сироп
1/4 чаша разтопено кокосово масло
1 ч. л. ванилов екстракт
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
По желание: веган шоколадов чипс, нарязани ядки
Вижте още: Масло срещу олио: Kое е по-добро в брауни?
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180°C и постелете тавичка с хартия за печене.
Обелете и нарежете сладкия картоф на малки парченца, след това го сварете на пара или докато омекне. Пасирайте сладкия картоф в купа до гладкост. Добавете бадемовото брашно, какаото на прах, кленовия сироп, разтопеното кокосово масло, екстракта от ванилия, бакпулвера и солта в купата със сладкия картоф. Разбъркайте добре до гладкост.
Сложете шоколадовия чипс или нарязаните ядки, ако използвате. Изсипете сместа в подготвената форма за печене и загладете горната част с шпатула. Печете 25-30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
Оставете браунито да се охлади за поне 10 минути, преди да го нарежете и сервирате.