Вкусни сарми от прясно зеле


Вкусни сарми от прясно зеле
Снимка: iStock

Необходими продукти:

600 гр кайма

1 глава лук (нарязана на ситно и запържена)

1 шепа ориз

черен пипер

червен пипер (лют, сладък)

зелеви листа (предварително бланширате със сол и оцет)

3-4 малки домата или 6-7 с.л. смлени домати

морков

РЕЦЕПТА ЗА ДОМАШНА ПАСТЪРМА

Начин на приготвяне:

Слагате листата от зеле да се бланшират във вряща вода със сол и малко оцет за 2-3 минути. След като ги извадите, оставяте на страни, докато изстинат.

През това време приготвяте плънката: кайма, ориз, черен, червен пипер, сол и лук.

Приготвяте също и запръжка за сармите: Запържвате леко моркова, предварително рендосан, прибавяте доматите (за 1-2 минути) и зеле, нарязано на по едро.

Свивате сармичките, нареждате ги в тенджера, отгоре изсипвате запръжката (от морков, домат и зеле). Заливате с гореща вода (2-3 пръста над сърмите) и слагате да се варят на силен огън. След като заврат, намалявате огъня на най- слабо (да къкрят бавно поне час и половина).

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама