Необходими продукти:
200 гр финни овесени ядки
3 яйца + 1 яйце за намазване накрая
300 гр котидж сирене
300 гр кисело мляко
1 ч.л. сода
50 гр масло
1 ч.л хималайска сол
микс семена по желание (сусам, мак, чиа, ленено семе)
НАЙ-ВКУСНИЯТ КРЕМ КАРАМЕЛ, КОЙТО СТЕ ОПИТВАЛИ
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват и при тях се слага натрошеното сирене. Прибавят се овесените ядки, киселото мляко със содата и солта, а също половината от маслото, предварително разтопено. Всичко хубаво се разбърква.
Сместа се изсипва върху хартия за печене. Намазвате отгоре с разбито яйце, поливате с останалото масло и поръсвате със семена. Пече се в загрята фурна на 180 градуса до златисто кафява коричка.
Поднася се топла или охладена с кисело мляко или айран. Уникално вкусна е и дори надминава по вкус баницата с кори.
Добър апетит!