Ако обичате гъби, тази рецепта е за вас.
Необходими продукти:
1 кг гъби
2 връзки зелен лук
1 глава стар лук
1 връзка магданоз
5-6 с.л. брашно
1 ч.л. млян черен пипер
1 ч.л. пушен червен пипер
сол на вкус
2л вода или 1л пилешки бульон + 1л вода
20 гр чисто масло
олио
ТИКВЕНА КРЕМ СУПА СЪС САМАРДАЛА
Начин на приготвяне:
Гъбите се мият, нарязват и задушават в тенджера заедно с олиото и маслото. Когато останат на мазнина, се добавя нарязаният стар и зелен лук, запържват се, постепенно се слага брашното и накрая червеният пипер. Залива се с водата (бульона). Когато заври, се подправя със сол, черен пипер и нарязан магданоз. При желание може да се сложи и 1 обелен домат, нарязан на кубчета.
Рецептата е изключително лесна, единствената сложност е, че трябва непрекъснато да се бърка на котлона, докато кашата се сгъсти.