Тези бисквитки държат много хубава форма, не са трошливи и са вкусни! Ако предпочитате и нямате непоносимост към банан можете да замените авокадото с намачкан банан. Не съдържат захар и яйца.
Необходими продукти:
15 броя фурми без костилки
1 ч.ч. кокосово брашно
1 с.л. кокосови стърготини
3 с.л. чиа
1 меко авокадо
1 с.л. сироп от агаве
2 капки ванилия
1/4 ч.л. канела
2 ч.л. кокосово масло
Начин на приготвяне:
Накиснете 3 с.л. семена чиа в 3 с.л. вода, докато сместа се желира.
Смелете фурмите в блендер с 1/4 ч.ч. вода докато получите паста. Внимавайте, че доста тресе блендерът, докато ги смели. Добавете 1 ч.ч. кокосово брашно, желираната чиа, 1 с.л. сироп от агаве, 2 капки ванилия, 1 обелено, меко авокадо, 1/4 ч.л. канела, 2 ч.л. кокосово масло и пасирайте всичко до хомогенно тесто.
Ако имате време охладете тестото за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава с хартия за печене.
Вземете с ръка от сместа и оформете топче, колкото орех. След това го сложете в тавата и леко притиснете с ръце, за да получите плоска бисквитка.
По същия начин направете и останалите бисквити. Печете сладките 20-25 минути до готовност. Охладете.
Източник: vkusnoteka.bg