Турски чеснови хлебчета на тиган


Турски чеснови хлебчета на тиган
Снимка: iStock

Насладете се на невероятния вкус на турската кухня с тези домашно приготвени чеснови хлебчета. Напоени са с чесън и билки, което им придава богат и пикантен вкус.

Необходими продукти:

320 г брашно + допълнително, ако е необходимо

1 чаена лъжичка бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сол

150 мл вряща вода

1 яйце

1 чаена лъжичка смлян червен пипер

1/4 чаена лъжичка чесън на прах

ситно нарязан магданоз

2 супени лъжици зехтин (разделени)

щипка черен пипер

Вижте още: От тефтера на баба: Гьозлеме със сирене

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре. Изсипете врящата вода в брашнената смес и добавете яйцето. Прибавете смлян червен пипер и наситнен магданоз. Разбъркайте всичко с лъжица, докато се смеси добре.

Добавете 1 супена лъжица зехтин и омесете тестото до гладкост. Ако тестото е твърде лепкаво, добавете още малко брашно. Разделете на 8 равни части. Всяка част оформете на топка. Поставете топките тесто в намазнена тава за печене, намажете със зехтин, покрийте и ги оставете да починат 30 минути.

В малка купа разбийте заедно 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица брашно, щипка черен пипер и 1/4 чаена лъжичка чесън на прах.

Върху намазнен плот разточете всяка топка тесто на около 15 см в диаметър. Намажете всяко разточено тесто с чесновата смес и го навийт, запечатайте краищата. Повторете с останалите топки тесто. Поставете ги обратно в съда за печене, покрийте и ги оставете да починат още 15 минути.

Разточете всяко тесто във формата кръг до около 17 см в диаметър с помощта на точилка.

Загрейте тиган на среден огън и го намажете с малко зехтин. Пържете всяко хлебче за 2-3 минути от всяка страна, докато стане златисто кафяво и се изпече.

Вижте още: Пърленки на тиган без мая

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама