Трябват ви само 4 продукта за този кебап със свинско и праз


Трябват ви само 4 продукта за този кебап със свинско и праз
Снимка: supichka.com

Кебапът със свинско месо и праз е едно истинско зимно ястие - вкусно и засищащо.

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

2 стръка праз

2 сушени чушки

1 кафена чаша олио

Начин на приготвяне:

Добре е да изберете шарено свинско месо с малко мазнина, не е необходимо месото да е напълно изчистено. Измивате свинското месо и го нарязвате на не много дребни парчета, всяко да е като за 2-3 хапки. Поръсвате месото с около 1 чаена лъжица сол и го осолявате добре с ръце. Измивате праза, почиствате го от пожълтелите листа и го нарязвате на колелца. Сушените чушки измивате, почиствате от семената и нарязвате на парчета.

В дълбок тиган или тенджера изсипвате олиото и след като се сгорещи, изсипвате месото. Запържвате месото, като разбърквате от време на време, за да не загори, за около 20 минути, докато придобие леко златист цвят. След това добавяте нарязаните праз и чушки, разбърквате, слагате капака и оставяте да се задуши, докато празът омекне, като разбърквате от време на време.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама