Вижте как да си приготвите този вкусен десерт от едно време.
Необходими продукти за млечната баница с юфка:
600 г домашна юфка
1 литър прясно мляко
5 яйца
1,5 ч.ч захар
100 г масло
ванилия
пудра захар - за поръсване
олио - за тавата
Вижте още: Толумбички по турска рецепта
Начин на приготвяне:
Сипете юфката в подмазнена тава и я разстелете, след което отгоре равномерно разпределете маслото. Сложете да се запече във фурната, докато маслото се разтопи и юфката леко се зачерви.
Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилията. Залейте запечената юфка с тази смес. Сложете да се пече на умерена температура за около 20-30 минути.
Изпечената млечна баница с юфка поръсете с пудра захар.