Тези свински пържоли с гъбен сос се приготвяТ лесно. По желание можете да ги сервирате с картофи или ориз като гарнитура.
Необходими продукти за свинските пържоли с гъбен сос:
3 броя свински пържоли
5 с. л. галета
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. лук на прах
1 ч. л. мащерка
3 яйца
За соса:
3 с. л. масло
1 глава лук
140 г бекон
2 скилидки чесън
300 г гъби
1,5 с. л брашно
400 мл вода
1 с. л. горчица
2 с. л. соев сос
1/2 ч. ч. готварска сметана
магданоз
Вижте още: Без месене: Много вкусен домашен хляб
Начин на приготвяне:
Покрийте свинското месо с хартия за печене, след което го начукайте с чук за месо. Овкусете със сол и черен пипер от двете страни.
В една купа разбийте яйцата, в друга купа изсипете брашно, а в трета смесете галетата с лука и чесъна на прах, както и мащерката. Смесете добре. Потопете месото в брашно, след това в яйца, след това в галета и изпържете.
Разтопете маслото в тиган, след което запържете наситнените лук и бекон. Когато лукът омекне, добавете смлян чесън. Разбъркайте, след това добавете нарязаните гъби и запържете още няколко минути, след което добавете брашното и разбъркайте. След минута налейте вода и разбъркайте, след което добавете и соев сос. Посолете и подправете, след това разбъркайте и когато започне да къкри, налейте готварската сметана. Гответе още няколко минути, за да се смесят добре съставките, след което поръсете с прясно нарязан магданоз. Поднесете соса към месото.