Трябва да ги опитате: Свински пържоли с гъбен сос и бекон


Трябва да ги опитате: Свински пържоли с гъбен сос и бекон
Снимка: Istock

Тези свински пържоли с гъбен сос се приготвяТ лесно. По желание можете да ги сервирате с картофи или ориз като гарнитура.

Необходими продукти за свинските пържоли с гъбен сос:

3 броя свински пържоли

5 с. л. галета

1 ч. л. чесън на прах

1 ч. л. лук на прах

1 ч. л. мащерка

3 яйца

За соса:

3 с. л. масло

1 глава лук

140 г бекон

2 скилидки чесън

300 г гъби

1,5 с. л брашно

400 мл вода

1 с. л. горчица

2 с. л. соев сос

1/2 ч. ч. готварска сметана

магданоз

Вижте още: Без месене: Много вкусен домашен хляб

Начин на приготвяне:

Покрийте свинското месо с хартия за печене, след което го начукайте с чук за месо. Овкусете със сол и черен пипер от двете страни.

В една купа разбийте яйцата, в друга купа изсипете брашно, а в трета смесете галетата с лука и чесъна на прах, както и мащерката. Смесете добре. Потопете месото в брашно, след това в яйца, след това в галета и изпържете.

Разтопете маслото в тиган, след което запържете наситнените лук и бекон. Когато лукът омекне, добавете смлян чесън. Разбъркайте, след това добавете нарязаните гъби и запържете още няколко минути, след което добавете брашното и разбъркайте. След минута налейте вода и разбъркайте, след което добавете и соев сос. Посолете и подправете, след това разбъркайте и когато започне да къкри, налейте готварската сметана. Гответе още няколко минути, за да се смесят добре съставките, след което поръсете с прясно нарязан магданоз. Поднесете соса към месото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама