Необходими продукти за тези пържоли с гъбен сос:
150 г кралски печурки
4 пържоли от свинско филе
черен пипер
дафинов лист
30 г краве масло
1 с.л. брашно
сол
1 брой зеленчуков бульон в 500 мл вода
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 ч.ч. бяло вино
Вижте още: Рецепта от тефтера на баба за сочни кюфтета
Начин на приготвяне:
Първо запечатаме пържолите на тиган. След това ги заливаме с бяло вино, оставяме на слаб котлон да се изпари виното.
Сосът приготвяме от нарязани кралски печурки, задушени в масло, заедно с лук, на тънко и ситно, с една скилидка чесън, с дафинов лист и зрънце черен пипер.
Като омекнат, добавяме брашното, заливаме с бульона и варим до желана гъстота.
Готовите свински пържоли заливаме с гъбен сос, към който добавяме каквото е останало при пържолите от заливката им.