Тиквичките, пълнени с пиле, освен че имат невероятен вкус, са идеално ястие за всички, които следят за килограмите си.
Необходими продукти за пълнени тиквички с пиле:
3 глави лук
3 скилидки чесън
5 тиквички
3 парчета пилешко филе
Червен пипер
сол
черен пипер
кетчуп
200 мл сметана
200 г кашкавал
Вижте още: Трябва да го опитате: Пататник по родопска рецепта
Начин на приготвяне:
Запържете на огъня ситно нарязаните лук и чесън заедно с остатъците от вътрешността на тиквичките, които предварително сте издълбали, за да напълните с плънка.
След като зеленчуците се запържат се свалят от котлона и се оставят да изстинат.
Пилешкото месо се нарязва на малки кубчета и се запържва за кратко. След това го добавете към останалата смес. Добавете сол, черен пипер и смлян червен пипер и разбъркайте. С така приготвената смес напълнете издълбаните тиквички, подредете ги в предварително застлана тава, отгоре сложете кетчуп и сметана.
Готовите тиквички се пекат в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 20 минути. След това ги извадете и върху тях настържете кашкавал. Отново вкарайте във фурната, докато кашкавала се разтопи