Традиционно и вкусно: Кавърма-кебап


Традиционно и вкусно: Кавърма-кебап
Снимка: iStock

Времето застудя, заради което е разбираемо, ако ви се ядат по-засищащи храни. Днес ще ви покажем как да си приготвите кавърма-кебап.

Необходими продукти:

750 гр свинско месо от филето

1 кафена чашка мазнина

3 стръка праз

3 червени чушки

1 супена лъжица вино

1 супена лъжица доматено пюре

1/3 връзка магданоз

чубрица

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета и се запържва леко в сгорещената мазнина. Прибавят се последователно и се задушават заедно с месото дребно нарязаният праз, нарязаните на парченца чушки и размитото с малко вода доматено пюре. Ястието се залива с виното и малко гореща вода, посолява се, подправя се на вкус с черен пипер и чубрица, след което се задушава на тих огън, докато остане на мазнина. Поднася се гарнирано с кръгчета от суров праз и нарязан магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама