Времето застудя, заради което е разбираемо, ако ви се ядат по-засищащи храни. Днес ще ви покажем как да си приготвите кавърма-кебап.
Необходими продукти:
750 гр свинско месо от филето
1 кафена чашка мазнина
3 стръка праз
3 червени чушки
1 супена лъжица вино
1 супена лъжица доматено пюре
1/3 връзка магданоз
чубрица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета и се запържва леко в сгорещената мазнина. Прибавят се последователно и се задушават заедно с месото дребно нарязаният праз, нарязаните на парченца чушки и размитото с малко вода доматено пюре. Ястието се залива с виното и малко гореща вода, посолява се, подправя се на вкус с черен пипер и чубрица, след което се задушава на тих огън, докато остане на мазнина. Поднася се гарнирано с кръгчета от суров праз и нарязан магданоз.