Можете да приготвите рулцата и с друг вид бяла риба, като треска или хек. Гарантирано много сочни и вкусни!
Необходими продукти:
10 броя филе от тилапия
за плънката:
100 г сирене Фета
4 с.л. цедено кисело мляко
1/2 ч.л. Дижонска горчица
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
връзка пресен босилек
връзка магданоз
5-6 рулца от раци
черен пипер
сол
1 с.л. зехтин
50 мл бяло вино
сокът от половин лимон
зехтин
червен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Изравнете с помощта на нож рибните филета.
В купа смесете всички продукти за плънката - сиренето Фета, цеденото мляко, горчицата, зелената чушка, нарязана на ситно, пресните билки, зехтина, нарязаните на ситно рулца от раци, солта и пипера и разбъркайте добре.
Сложете малко от плънката върху всяко филе и завийте внимателно на рулце.
Прехвърлете в тавичка, с прихлупената част надолу.
Налейте в тавичката бялото вино, лимона и зехтина и поръсете рулцата с червен пипер. Печете рулцата, покрити с фолио на загрята фурна около 40 минути. Последните 10 минути отстранете фолиото и леко ги запечете, като ги обливате със соса.
Поднесете топло със салата.
Източник: vkusnoteka.bg