Тилапия с рулца от раци и сирене Фета


Тилапия с рулца от раци и сирене Фета

Можете да приготвите рулцата и с друг вид бяла риба, като треска или хек. Гарантирано много сочни и вкусни!

Необходими продукти:

10 броя филе от тилапия

за плънката:

100 г сирене Фета 

4 с.л. цедено кисело мляко

1/2 ч.л. Дижонска горчица

1 зелена чушка

2 скилидки чесън

връзка пресен босилек

връзка магданоз

5-6 рулца от раци

черен пипер

сол

1 с.л. зехтин

50 мл бяло вино

сокът от половин лимон

зехтин

червен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Изравнете с помощта на нож рибните филета.

В купа смесете всички продукти за плънката - сиренето Фета, цеденото мляко, горчицата, зелената чушка, нарязана на ситно, пресните билки, зехтина, нарязаните на ситно рулца от раци, солта и пипера и разбъркайте добре.

Сложете малко от плънката върху всяко филе и завийте внимателно на рулце.

Прехвърлете в тавичка, с прихлупената част надолу.

Налейте в тавичката бялото вино, лимона и зехтина и поръсете рулцата с червен пипер. Печете рулцата, покрити с фолио на загрята фурна около 40 минути. Последните 10 минути отстранете фолиото и леко ги запечете, като ги обливате със соса.

Поднесете топло със салата.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама