Ако обичате по-пикантни салати, то непременно направете тези чушки с горчица, а можете да ги сервирате с малко месо и не ви трябва нищо друго. Всъщност можете да се насладите на вкуса на този зимен деликатес само с парче топла домашна питка.
Необходими продукти:
15 чушки
250 мл оцет
250 мл вода
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици захар
Дафинов лист
черен пипер на зърна
200 мл масло
300 г горчица
Вижте още: Трябва да ги опитате: Пълнени тиквички с пиле
Начин на приготвяне:
Измийте добре чушките и ги нарежете на лентички. Смесете водата, оцета, солта, захарта, дафиновия лист и черния пипер в тенджера. Добавете чушките и варете докато заври, след което оставете чушките да се варят още 10-15 минути. Извадете чушките в гевгир и ги оставете да изстинат и да се отцедят. Разбъркайте добре олиото и горчицата в купа, след което добавете чушките със сместа и разбъркайте всичко добре. С така приготвените чушки се пълнят хубаво предварително стерилизирани буркани.