Начин на приготвяне:
1 глава броколи
1 глава лук
1 голям морков
1 тиквичка
5 големи гъби
500 г пилешки гърди
200 г заквасена сметана
100 г кашкавал
2 с.л. олио
сол
черен пипер
Вижте още: Перфектното мезе за вино и бира
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на хапки и ги запържете в загрятото олио за 3-4 минути.
Добавете нарязаните на дребно лук и моркови, налейте 1/2 ч.ч. вода и задушавайте до омекване.
Прибавете нарязаните на филийки гъби, тиквичката и задушавайте още няколко минути. Последно се слагат броколито, накъсано на розички, и сметаната.
Продуктите се разбъркват и се прехвърлят в тава. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и ястието са запича в предварително загрята на 200 г фурна до зачервяване.