Днес ви представяме една малко по-различна рецепта за любимите на всички ни пълнени чушки, в която са добавени и орехи, които им придават неустоим вкус.
Необходими продукти за пълнени чушки:
10 броя чушки
1 картоф
2 с. л. олио
1 глава лук
2 дафинови листа
1/2 ч. л. червен пипер
2 стръка праз
2 средни моркова
1 ч. л. сол
150 г варен ориз
200 г счукани орехи
Вижте още: Италианци полудяха по тази рецепта: Картофен пай на тиган
Начин на приготвяне:
Изсипете олиото в тигана и го оставете да загрее. Когато се сгорещи, добавете нарязания лук и задушете за няколко минути. Добавете дафинов лист, черен пипер и оставете да къкри.
След това добавете нарязания праз и настъргания морков.
Когато лукът е готов, добавете предварително сварения ориз и смлените ядки. Накрая добавете червения пипер.
Пригответе чушките, а картофите нарежете на кръгчета. Напълнете чушките с плънката и ги покрийте с картофите.
В дълбока тава се нареждат пълнените чушки, заливат се с вода и се пекат на слаб огън 1 час.