Тази рецепта е хит в мрежата: Запечен качамак със синьо сирене и рикота


Тази рецепта е хит в мрежата: Запечен качамак със синьо сирене и рикота
Снимка: iStock

Днес ви представяме една рецепта за качамак със синьо сирене, което ще му предаде изключително изискан вкус.

Необходими продукти за качамак със синьо сирене и рикота:

170 г готова смес качамак

750 мл зеленчуков бульон

1 с.л. зехтин

2 с.л. ситно нарязан магданоз

1 с.л риган

120 г синьо сирене

120 г сирене рикота

сол

черен пипер

Вижте още: Опитайте: Сьомга с шамфъстък

Начин на приготвяне:

Кипваме бульона в тенджера и постепенно сипваме сместа за качамака. Бъркаме постоянно, докато сместа се сгъсти и започне да се отделя от съда. Добавяме магданоза и ригана, овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заравняваме. Оставяме го за 1 час да изстине.

Загряваме фурната. В купа смесваме двата вида сирене и ги намачкваме с преса за картофи.

Намазваме изстиналия качамак със зехтин и ги нарязваме на квадрати. Запичаме го в горещата фурна за около 10 минути, след това обръщаме парчетата и върху тях разпределяме намачканата смес от сирене.

Пече за около 2-3 минути - само докато сиренето се разтопи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама