Необходими продукти:
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 яйцЕ
2 прахчета ванилия
щипка сол
1 с.л. захар
300 г брашно
олио - за пържене
Вижте още: Италианска рецепта за домашно лимончело
Начин на приготвяне:
Сложете содата бикарбонат в киселото мляко. След като шупне, изсипете млякото в голяма купа, добавете едно яйце, две ванилии, щипка сол и 1 с.л. захар.
Разбийте сместа с телена бъркалка и започнете да добавяте пресятото брашно, докато получите гъста смес.
Загрейте олио в дълбока тенджерка. Бухтичките трябва да се пържат в много олио.
С малка лъжичка гребнете от сместа и пуснете в загрятото олио. Изпържете до златисто.
Извадете бухтичките и сложете върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.