Тайната на перфектното руло Стефани


Тайната на перфектното руло Стефани
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

1 кг кайма

5 с.л. галета

50 мл бяло вино

1 глава лук

1 яйце

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. кимион

1 ч.л. риган

1 ч.л. мащерка

чесън на прах - по желание

2 с.л. галета за поръсване

60 мл бяло вино

100 мл бульон

50 мл олио

Вижте още: Тутмнаника на нашето детство

За плънката:

3 кисели краставички

3 сварени моркова

3 сварени яйца

Начин на приготявяне:

Омесваме си добре каймата с подправките, които сме посочили по-горе, заедно с галетата, лука, яйцата и виното. Оставяме да почине в хладилник за час, като я завиваме с фолио.

Режем си голямо парче фолио. Разстиламе каймата във вид на правоъгълник върху фолиото, така че ширината на правоъгълника да е колкото дължината на тавата, в която ще печем рулото Стефани. На по-късата страна на правоъгълника нареждаме в редичка яйцата, които могат да са цели или срязани на две. До тях поставяме морков и краставица.  Хващаме двата края на фолиото и закриваме плънката. Завиваме докрай рулото - колкото може по-стегнато. Прехвърляме готовото руло в тавата или форма.

Другите 50 мл олио загряваме и с лъжица заливаме оформеното руло с врялото олио. Поръсваме с галетата, но съвсем тънко, и наливаме виното от двете страни на рулото.

Покриваме тавата с фолио за печене и поставяме в загрята фурна - 190-200 °C за 30-40 минути.

След като са изтекли минутите, развиваме фолиото, заливаме рулото с няколко лъжици от сока, който е в тавата. Запичаме 10 минути и тогава вадим рулото.

При изваждането изчакваме да почине за 10-15 минути и тогава нарязваме.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама