Тайната на перфектното греяно вино


Тайната на перфектното греяно вино
Снимка: Istock

За да направите перфектното греяно вино, трябва да знаете някои трикове.

Вижте още: БЕЗ брашно и яйца: Супер вкусни постни бисквитки

Греяното вино се свързва със зимата и празниците. Традиционно се прави от вино, захар, с добавка на подправки като канела, карамфил, индийско орехче и джинджифил.

Като начало не използвайте евтини вина, както и такива, които са седели дълго време у дома. Без съмнение вкусът ще бъде по-лош. Друго нещо, което трябва да знаете е, че целите подправки са по-добри от смлените. Ако слагате кардамон и подобни подправки, най-добре е те да са натрошени, а не смлени. Не е нужно да прекалявате с анасона, достатъчно е да сложите малко количество, колкото да придадете особен вкус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама