Свежа ябълкова торта с кокос


Свежа ябълкова торта с кокос

Два продукта, които обожаваме - ябълки и кокос, са комбинирани страхотно в тази свежа торта.

Необходими продукти:

за блата:

2 чаени чаши орехи

10 - 15 фурми

2 ябълки

2 с.л. тахан

½ чаени чаши овесени ядки

2 ч.л. канела

за крема:

2 чаени чаши сурови слънчогледови семки

2 с.л. разтопено кокосово масло

200 мл кокосово мляко или друго ядково мляко. Може да използвате и водата, останалa от накисването на ядките

5-6 с.л. агаве или мед

сокът и кората на половин лимон

Начин на приготвяне:

Накиснете овесените ядки в топлата вода за няколко часа. Накиснете слънчогледовите семки във вода за една нощ.

Приготвяне на блата:

Обелете ябълките и нарежете на дребно. Изчистете фурмите от костилките. Ако имате кухненски робот, сложете всички съставки в робота и смеляйте до оформянето на гъста смес.

Аз нямам робот и използвм блендер. Малко по-трудно е. Сложете първо орехите и се опитайте да ги смеляте възможно най-фино. След това добавете ябълките, канелата, тахана и отцедените от водата овесени ядки. Накрая и фурмите. Ще ви се наложи от време на време да спирате блендера и да разбърквате, защото сместа залепва по ножовете.

Готовата смес разпределете равномерно на дъното на форма за торта с диаметър около 20 см.

Приготвяне на крема:

Сложете в блендера отцедените семки и кокосовото мляко. Разбийте до получаването на кремообразна смес. Накрая добавете агавето/меда/, разтопеното кокосово масло, кората и сока на лимона. И тук, от време на време, ще се налага да разбърквате.

Изсипете сместа върху блата и загладете. Поръсете с кокосови стърготини или декорирайте с плодове по ваш избор.

Оставете тортата да престои няколко часа, най-хубава е да се консумира на следващия ден.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама