Представяме ви една вкусна рецепта за пълнени печени патладжани с киноа и зеленчуци.
Необходими продукти:
3 бр. патладжани;
1 ч.ч.киноа;
5 скилидки чесън;
1 глава лук;
1-2 бр. моркови;
2-3 с.л.зехтин;
1 ч.ч. доматен сок (или настъргани домати)
зелени маслини по желание
сушени домати по желание
настърган пармезан
пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
Вижте още: Вкусна и много полезна: Чеснова разядка, която пази от вируси
Начин на приготвяне:
Измийте добре патладжаните и ги разрежете на половинки. Посолете ги и полейте с малко зехтин. Покрийте със алуминиево фолио и запечете във фурната за около 15 минути (докато омекнат).
С помощта на лъжица издълбайте месестата част от патладжаните. Нарежете я на ситно. В дълбок тиган задушете с малко зехтин нарязаните зеленчуци (лук и моркови). Прибавете месеста част от патладжаните, наситнените маслини, сушени домати. Следва добре измитата киноа и доматения сок. Посоляваме, разбъркаме добре и оставяме да къкри около 10 минути.
Междувременно накълцваме магданоза, босилека и чесъна. Тях ще добавих след като премахнем ястието от котлона. Разбъркваме отново, за да може подправките и чесъна да разгърнат ароматите си. Пълним патладжаните с киноата и зеленчуците и запичаме във фурната за още 5-10 минути. Поръсваме ястието с пресните подправки и пармезан.
Да ви е сладко!