Чудите се какво да сготвите в летните горещи, което да е хем вкусно и засищащо, хем леко? Отговорът е тази рецепта за тарт със спанак.
Необходими продукти за тарт със спанак и сирене:
100 г, за тестото масло
1 с.л. зехтин
3 с.л. вода
½ ч.л. захар
½ ч.л. сол
220 г брашно
2 броя яйца
200 г замразен спанак
1 с.л масло
160 г сирене
½ ч.л. кимион
Вижте още: Уникално лесна запеканка с броколи, карфиол и зелен фасул
Начин на приготвяне:
Сложете да заврат в тенджера маслото, зехтина, водата, захарта и солта. Добавете брашното и бъркайте, докато стане на топка. Докато е още горещо, разточете тестото и оформете кръгове спрямо формите ви за печене.
Ако нямате, може да използвате голяма тавичка с вълнообразни стени. Във формите или в тавата предварително сложете хартия за печене и притиснете тестото по дъното и стените. Сложете формичките да се запекат във фурна, загрята на 200 градуса за около 15 минути или докато краищата леко се зачервят.
Задушете спанака в маслото, след което го объркайте с яйцата и сиренето и добавете кимиона. По желание може да увеличите количеството на съставките. Напълнете тартите със спаначената плънка и сложете отново да се запекат, докато яйцата стегнат.