Супер лесни и вкусни домашни толумбички


Супер лесни и вкусни домашни толумбички
Снимка: iStock

Необходими продукти:

1 л вода

1 с.л. захар

1 с.л. олио

1 кг брашно

1 ч.л. сода

10 яйца

300 мл олио - за пържене

за сиропа:

200 г захар

300 мл вода

1 пакетче ванилия

Вижте още: Пухкави курабийки на баба

Начин на приготвяне:

Наливате водата в тенджера и добавяте захарта и олиото. Когато заври, започвате да слагате брашно, колкото може да попие. Бъркате, докато се отлепи от съда.

Сваляте от огъня и оставяте да изстине, след което към тестото прибавяте содата и яйцата. Измесва се добре.

Вземате от тестото и с шприц правите толумбички, които директно слагате в сгорещеното олио. Пържите до златисто.

Сиропът се приготвя изключително лесно:

300 мл вода се смесва със захарта и ванилията. Оставя се да заври и след това се премахва от огъня.

Готовите толумбички се оставят да се охладят напълно и след това се заливат със сиропа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама