Супа топчета


Супа топчета
Снимка: Thinkstock/Guliver

Супата топчета е една от най-традиционните български супи. Днес ще я приготвим с фиде.

Необходими продукти:

300 грама кайма

1 дребна глава лук

1 шепа фиде

1 ч.л. чубрица + 1 ч.л. чубрица допълнително за бульона

брашно за овалване на топчетата

1 ч.л. кимион

1/2 морков настърган

1/2 кафена чаша вода

1 дафинов лист

200 грама кисело мляко

2 яйца

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва заедно с подправките и водата.

Оформят се топчета с желаната големина и се овалват в брашно.

Водата за супата се оставя да се загрее, добавя се нарязания на дребно лук, настъргания морков, топчетата, дафинов лист, чубрицата и сол на вкус. По желание можете да добавите и черен пипер.

Супата се оставя на котлона докато топчетата се сварят добре (около 20 минути). 5 минути преди да се отнеме от котлона супата, се прибавя фидето и се разбърква добре.

Супата се застройва с киселото мляко и яйцата.

Източник: merudia.bg

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама