Супата топчета е една от най-традиционните български супи. Днес ще я приготвим с фиде.
Необходими продукти:
300 грама кайма
1 дребна глава лук
1 шепа фиде
1 ч.л. чубрица + 1 ч.л. чубрица допълнително за бульона
брашно за овалване на топчетата
1 ч.л. кимион
1/2 морков настърган
1/2 кафена чаша вода
1 дафинов лист
200 грама кисело мляко
2 яйца
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва заедно с подправките и водата.
Оформят се топчета с желаната големина и се овалват в брашно.
Водата за супата се оставя да се загрее, добавя се нарязания на дребно лук, настъргания морков, топчетата, дафинов лист, чубрицата и сол на вкус. По желание можете да добавите и черен пипер.
Супата се оставя на котлона докато топчетата се сварят добре (около 20 минути). 5 минути преди да се отнеме от котлона супата, се прибавя фидето и се разбърква добре.
Супата се застройва с киселото мляко и яйцата.
Източник: merudia.bg