Храната в магазините поскъпна драстично и хората се справят все по-трудно, но това не означава, че трябва да се откажете от вкусните ястия. Ако имате нужда от повече кюфтета или кебапчета или друго ястие с кайма, а тя не ви достига, днес ви разкриваме трик, който ще зарадва пестеливите домакини.
Вижте още: Невероятна зимна рецепта за класически шведски кюфтенца (ВИДЕО)
Всеки знае, че към каймата може да се добавят настъргани картофи или вода, но ние ви предлагаме друга съставка, която е евтина и в днешно време повечето домакини я имат вкъщи. Тайната е овесената каша.
Преди да я добавите към каймата, я накиснете във вода за 10 минути, след което я пасирайте добре.
За 300 грама кайма отива една чаша смлени овесени ядки. След това добавете настъргания лук, яйцето, няколко скилидки чесън и една супена лъжица грис. Сместа се разбърква и се добавя към каймата. Оформете кюфтета или кебапчета и ще сте изненадани от страхотния вкус.