Ще донесете малко полъх на Италия на масата си с тези пилешки гърди. Крема сирене, песто и пармезан се комбинират и опаковат в джобове месо, което дава чудесен сочен резултат. Приготвянето им на Air fryer прави готвенето им бързо, лесно и без бъркотия.
Необходими продукти за пилешки гърди на Air fryrer:
2 пилешки гърди
½ чаша крема сирене
2 с.л. песто
2 с.л. пармезан, ситно настърган
½ ч.л. масло от авокадо
¼ ч.л. морска сол
¼ ч.л. смлян черен пипер
Вижте още: Печени картофи със сочна плънка от бекон
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително air fryer-а на 180 градуса. Поставете пилешките гърди върху дъска за рязане и нарежете джоб във всяка гърда хоризонтално.
Комбинирайте крема сиренето, пестото и пармезана.
Сложете с лъжица равни части от сместа в джобовете на пилешките гърди. Прегънете горната част на гърдите върху плънката и я закрепете с клечка за зъби.
Намажете пилешките гърди с маслото от авокадо и го натрийте. Подправете от двете страни с морска сол и смлян черен пипер.
Поставете пълнените пилешки гърди в предварително загрятия фритюрник и гответе за 18-20 минути, докато станат златисти.
Извадете и сервирайте със зелена салата или любимите си зеленчуци.