Този сладкиш ни напомня за детството - сочен и със сладко-кисел вкус.
Необходими продукти за сладкиша с вишни:
1 чаша брашно, плюс 2 супени лъжици
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
3 големи яйца, разделени
3/4 чаша гранулирана захар
3/4 чаша несолено масло, стайна температура
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 чаши вишни без дръжки и костилки
пудра захар, за поръсване
Вижте още: Пухкав и лесен сладкиш с пресни кайсии
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Постелете тава с хартия за печене. Пресейте заедно сухите съставки: 1 чаша брашно, бакпулвер и сол.
В суха купа разбийте с миксер белтъците, докато се образуват твърди връхчета.
В друга купа разбийте маслото и захарта, докато стане пухкава смес. Добавете ванилията и жълтъците и разбъркайте, докато се смесят. Добавете сухите съставки малко по малко и разбъркайте, докато се смесят. На ръка добавете белтъците, една трета наведнъж. Изсипете тестото в подготвената тава, като загладите горната част.
В купа разбъркайте вишните с 2 с. л. брашно. Разпръснете върху тестото, като натиснете леко в тестото. Печете до златисто кафяво, около 30 до 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
Извадете сладкиша от тавата върху решетка и оставете да се охлади напълно. Нарежете на квадратчета и поръсете пудра захар.
Вижте още: Бадемов сладкиш само от 4 съставки