Сочен сладкиш с вишни от тефтера на баба


Сочен сладкиш с вишни от тефтера на баба
Снимка: iStock

Този сладкиш ни напомня за детството - сочен и със сладко-кисел вкус.

Необходими продукти за сладкиша с вишни:

1 чаша брашно, плюс 2 супени лъжици

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаена лъжичка сол

3 големи яйца, разделени

3/4 чаша гранулирана захар

3/4 чаша несолено масло, стайна температура

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

2 чаши вишни без дръжки и костилки

пудра захар, за поръсване

Вижте още: Пухкав и лесен сладкиш с пресни кайсии

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190 градуса. Постелете тава с хартия за печене. Пресейте заедно сухите съставки: 1 чаша брашно, бакпулвер и сол.

В суха купа разбийте с миксер белтъците, докато се образуват твърди връхчета.

В друга купа разбийте маслото и захарта, докато стане пухкава смес. Добавете ванилията и жълтъците и разбъркайте, докато се смесят. Добавете сухите съставки малко по малко и разбъркайте, докато се смесят. На ръка добавете белтъците, една трета наведнъж. Изсипете тестото в подготвената тава, като загладите горната част.

В купа разбъркайте вишните с 2 с. л. брашно. Разпръснете върху тестото, като натиснете леко в тестото. Печете до златисто кафяво, около 30 до 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

Извадете сладкиша от тавата върху решетка и оставете да се охлади напълно. Нарежете на квадратчета и поръсете пудра захар.

Вижте още: Бадемов сладкиш само от 4 съставки

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама