Смокини с маскарпоне и мед


Смокини с маскарпоне и мед
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

7-8 бр. зелени или големи лилави смокини

60 г масло

3 с.л. кристална захар

1/2 ч.л. канела

250 г сирене маскарпоне

200 г заквасена сметана

1 ванилия

2 с.л. пудра захар

течен мед и канела за поднасяне

листенца мента за декорация

Начин на приготвяне:

Маслото и захарта се стопяват в тиган, след това се добавя канелата. С тази смес се глазират, нарязаните на половини смокини. Изпичат се на грила от двете страни.

В купа се разбъркват сиренето маскарпоне, заквасената сметана, пудрата захар и ванилията. Смокините се поднасят с топинга, поливат се със струя течен мед, поръсват се с канела и листенца прясна мента.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама