Сладка наслада: Пай с вишни


Сладка наслада: Пай с вишни
Снимка: vkusnoteka.bg

Пухкав, сладко-кисел като вкус, този пай е истинско удоволствие.

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч. захар

3 яйца

1/2 ч.ч. прясно мляко

2 и 1/2 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

125 г меко масло

1 ванилия

700-800 г пресни вишни

3 с.л. кристална захар за овалване на вишните

масло и брашно за подмазване на тавичката

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Измийте вишните и внимателно им извадете костилките с помощта на безопасна игла или фуркет за коса (фиба). Отстранете дръжката и нежно бръкнете с облата част на фибата върху костилката, за да я подхванете. Издърпайте я навън. Старайте се да запазите цялостта на вишната.

Сложете вишните в купа и ги поръсете с 2-3 с.л. кристална захар. Разклатете купата, за да се овалят от всички страни. Това ще помогне да не потънат на дъното на тестото по време на печенето.

Разбийте с миксер яйцата и захарта на пухкав крем. Добавете прясното мляко. Направете кладенче в брашното и сложете бакпулвера. Прибавете брашното в сместа и разбъркайте добре. Накрая сложете мекото масло и ванилията.

Намажете тавичка с масло и поръсете с брашно. Изтупайте излишното.

Излейте сместа в тавата. Заравнете. Подредете вишните с дупката надолу, плътно една до друга.

Печете пая на загрята фурна около 50 минути. Проверете с клечка.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама